Ministerul Agriculturii salută intenția de a limita publicitatea băuturilor alcoolice

  • 18 August 2017 23:25
Ministerul Agriculturii salută intenția de a limita publicitatea băuturilor alcoolice

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului salută intenția cu privire la limitarea publicității băuturilor alcoolice, cu excepția vinului, care este mândria Republicii Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat, vineri, viceministrul Vasile Luca în cadrul întrunirii republicane cu genericul "Aspecte ce țin de organizarea recoltării, achiziționării și procesării strugurilor în anul 2017".

El a menționat că Republica Moldova trebuie să dezvolte cultură de consum a vinului de calitate. Potrivit lui, în acest scop sunt planificate o serie de activități.

"Când am transferat vinul la categoria produselor alimentare, am avut intenția să ușurăm viața viticultorilor și să extindem oportunitățile de promovare a produselor vinicole, cu toate acestea, la ultimele 100 de metri, multe prevederi ale proiectului de lege au fost excluse din versiunea finală", a spus el.

În cadrul ședinței s-a evidențiat că problema alcoolismului se datorează, în primul rând, faptului că populația preferă să consume vinul de casă.

INFOTAG precizează: La începutul lunii iulie Parlamentul în prima lectură a aprobat proiectul de lege cu privire la înăsprirea cerințelor față de publicitatea băuturilor alcoolice. Autorul proiectului este Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău