Ministerul Agriculturii propune organizarea unui Festivalul al Prunului 

  • 05 August 2018 10:22
Ministerul Agriculturii propune organizarea unui Festivalul al Prunului 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului propune organizarea Festivalului Prunului, în a treia duminică a lunii septembrie. Proiectul hotărârii de Guvern este supus dezbaterilor publice pe particip.gov.md, transmite IPN.

În nota informativă se menționează că organizarea Festivalului are ca scop prezentarea Moldovei ca țară-lider în cultivarea prunului. Evenimentul va servi drept platformă pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici în domeniu și va contribui la dezvoltarea social-economică a regiunilor și a țării în ansamblu.

Horticultura este unul din domeniile agricole ale țării cu potențial economic capabil să producă plusvaloare în orice condiții, contribuind substanțial la Produsul Intern Brut și generând venit pentru dezvoltarea localităților.

În Republica Moldova producerea medie anuală de prune, pentru perioada 2015- 2017, a constituit 97,68 mii de tone, de pe suprafața medie de rod de 18,86 mii de hectare, având o productivitate medie pe țară de 5,05 t/ha. Anual din Republica Moldova se exportă în jur de 35-37 de mii de tone de prune. Principalii parteneri ai Moldovei în exportul cu prune proaspete sunt: Federația Rusă, Belarus, Ucraina și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău