Ministerul Agriculturii a anunțat apelul pentru subvenționarea GAL-urilor

  • 14 Mai 13:44
Ministerul Agriculturii a anunțat apelul pentru subvenționarea GAL-urilor

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat lansarea Apelului I de depunere a cererilor pentru selectarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală în vederea acordării subvențiilor în avans din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, în perioada 23 mai – 30 iunie 2022, transmite MOLDPRES.

Cererile pentru selectarea grupurilor de acțiune locală și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală pentru finanțare se vor depune la sediul Ministerului Agriculturii, în conformitate cu modelul aprobat printr-un ordin al instituției din 11 mai.

Din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER se alocă un cuantum de până la 5%.

În prezent, în țara noastră activează 47 de GAL-uri, fiind implicate 438 de unități administrativ-teritoriale care includ 732 de localități (50% din localitățile din țară) și cuprind peste un milion de locuitori. Abordarea LEADER este un instrument european de dezvoltare a zonelor rurale, care a fost preluat de Republica Moldova în 2016 și până în prezent au fost implementate circa 700 de proiecte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,66 m/s
Sun
16
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău