Ministerul Afacerilor Interne are un nou secretar de stat

  • 10 Iulie 10:53
Ministerul Afacerilor Interne are un nou secretar de stat

Ministerul Afacerilor Interne are un nou secretar de stat. Funcția va fi ocupată de Mariana Lucrețeanu, care a fost până în prezent deputat în Parlament. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Propunerea a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„În cadrul instruirilor din țările UE, Mariana Lucrețeanu a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societatea civilă și lideri din sectorul privat. Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE. Din 2023, în calitate de deputat în Parlament, a cooperat cu MAI pentru a soluționa diverse probleme din domeniul migrației și a refugiaților. A condus ședințe de discuții, grupe de lucru și a cooperat direct cu oficiali guvernamentali pentru a actualiza legislația în domeniul migrației și pentru a îmbunătăți sistemul de gestionare și integrare a migranților”, a afirmat Adrian Efros. 

Funcția de secretar de stat la MAI a rămas vacantă după ce săptămâna trecută Guvernul a acceptat cererea de demisie depusă de Jana Costache.

Citiți șiSecretara de Stat a MAI și-a dat demisia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:0,51 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
21
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău