Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii R.Moldova să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă

  • 28 Februarie 2022 21:49
Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii R.Moldova să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă

În contextul deciziilor autorităților  statelor din regiune care au afectat căile de transport aerian și terestru de pasageri din și spre Federația Rusă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face un apel la calm către cetățenii R.Moldova aflați temporar în Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al MAIEI, în cazuri de urgență, celor care doresc să revină în Republica Moldova autoritățile le recomandă să utilizeze rutele comerciale încă disponibile cu escale în Istanbul, Turcia sau Dubai, Emiratele Arabe Unite – cu destinația Iași sau București. Până pe data de 4 martie spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, prin Aeroportul Internațional Chișinău nefiind efectuate zboruri.

„La etapa actuală instituțiile abilitate evaluează posibilitățile de utilizare a unor rute alternative pentru transportul de pasageri, fiind identificate mai multe opțiuni care vor fi comunicate suplimentar”, se mai arată în comunicatul Ministerului.

De asemenea, MAEIE îndeamnă cetățenii R.Moldova să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă și să verifice cu regularitate informațiile difuzate pe pagina ministerului și a ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău