Minielicopterul Ingenuity a stabilit noi recorduri pe planeta Marte

  • 15 Aprilie 09:25
Minielicopterul Ingenuity a stabilit noi recorduri pe planeta Marte

Ingenuity, minielicopterul trimis de NASA pe Marte, ce are o greutate de 1,8 kilograme, a realizat cel de-al 25-lea zbor al său pe "Planeta Roșie", unde a stabilit noi recorduri de viteză și de distanță, informează site-ul space.com.

"Elicopterul de pe Marte a doborât recorduri încă o dată! Ingenuity a finalizat cel de-al 25-lea și cel mai ambițios zbor al său. A doborât recordurile de distanță și de viteză, parcurgând 704 metri cu 5,5 metri pe secundă în cadrul unui zbor ce a avut o durată de 161,3 secunde", au anunțat, pe Twitter, inginerii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din California, un centru științific deținut de NASA în California, care administrează misiunea Ingenuity.
 
Potrivit jurnalului de zbor al lui Ingenuity, cea mai mare distanță parcursă de acest minielicopter era până acum de 625 de metri, străbătută în cadrul unui zbor realizat în iulie 2021. Precedentul său record de viteză era de 5 metri pe secundă, atins cu ocazia mai multor zboruri.
 
Ingenuity a asolizat în craterul marțian Jezero în februarie 2021 alături de roverul Perseverance, trimis de NASA pentru a căuta urme ale unor forme de viață străvechi și pentru a preleva eșantioane din scoarța planetei Marte. Micul aparat de zbor s-a detașat de cala roverului în aprilie 2021 și a început apoi o misiune ce avea inițial o durată de doar lună și care prevedea la început doar cinci zboruri, concepută pentru a demonstra că explorarea aeriană este posibilă pe Marte, în pofida atmosferei rarefiate a acestei planete.
 
Sursa: Radio România Actualități 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău