Military Times: Rusia se pregătește să atace Ucraina până la sfârșitul lunii ianuarie (general ucrainean)

  • 21 Noiembrie 2021 19:03
Military Times: Rusia se pregătește să atace Ucraina până la sfârșitul lunii ianuarie (general ucrainean)

Rusia are peste 92.000 de soldați comasați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, a declarat șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei pentru Military Times, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, un astfel de atac ar implica probabil lovituri aeriene, artilerie și atacuri cu blindate urmate de atacuri aeriene în est, atac cu amfibii în Odesa și Mariupul și o incursiune scurtă prin Belarus, Ucraina, a declarat generalul Kyrylo Budanov pentru Military Times.
Exercițiul militar la scară largă Zapad 21 din Rusia de la începutul acestui an a dovedit, de exemplu, că pot folosi peste 3.500 de trupe aeropurtate și de operațiuni speciale deodată, a spus el.
 
Atacul pe care îl pregătește Rusia, a spus Budanov, ar fi mult mai devastator decât orice s-a văzut până acum în conflictul care a început în 2014, care a dus la moartea a aproximativ 14.000 de ucraineni.

Răspunzând vineri întrebărilor Washington Post, noul ministru al Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat că nu este clar dacă președintele rus Vladimir Putin a decis încă să atace.

Atacul Rusiei ar fi precedat de o serie de operațiuni psihologice care să destabilizeze

Dar Rusia își construiește capacitatea de a face acest lucru, a declarat Budanov pentru Military Times, crescând nivelul trupelor și tehnologia militară în Crimeea, dispunerea sistemelor de rachete balistice cu rază scurtă Iskandar și altă tehnică în alte locuri în apropierea graniței. Acesta a catalogat drept glumă sugestiile privind condițiile meteorologice brutale din acea perioadă a anului care i-ar descuraja pe ruși să atace.
 
„Nu este nicio problemă pentru noi și ruși”, a spus Budanov despre lupta pe vremea rece.
 
Orice astfel de atac, însă, ar urma mai întâi unei serii de operațiuni psihologice aflate în desfășurare, menite să destabilizeze Ucraina și să-i submineze capacitatea de a lupta, a spus Budanov.
 
„Ei vor să stimuleze tulburările prin proteste care să arate că oamenii sunt împotriva guvernului”, a spus el.
  
La o zi după ce premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova împotriva 'oricărui aventurism militar' la frontiera dintre Belarus și Polonia și la cea a Ucrainei, Peskov a spus că a constatat o înmulțire în 'Marea Britanie a materialelor (de presă) isterice'. 'Rusia nu duce niciun fel de război hibrid', mai susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
 
NATO, Washington, Paris și Berlin au denunțat o comasare de trupe rusești la frontierele de est ale Ucrainei, unde un conflict cu separatiștii proruși este în curs de desfășurare din 2014. La rândul său, Kievul, care a încercat în ultimele săptămâni să minimalizeze amploarea desfășurării de forțe ruse la frontierele sale, a crescut tonul joi, cerând în special livrări de arme aliaților săi occidentali.
 
'Agresivitatea Rusiei a crescut considerabil în ultimele săptămâni', a declarat șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba într-o conferință de presă. Prin urmare, Kievul negociază cu Occidentul 'încheierea unor acorduri privind livrări suplimentare de arme defensive pentru țara noastră', a adăugat el, fără să ofere detalii în acest sens.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:4,63 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
23
Arhivă Radio Chișinău