Militarii vor beneficia de indemnizații lunare pentru închirierea spațiului locativ

  • 04 Iulie 2018 18:46
Militarii vor beneficia de indemnizații lunare pentru închirierea spațiului locativ

Peste o mie de militari prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de indemnizație lunară pentru închirierea spațiului locativ. Mărimea indemnizației va fi calculată reieșind din salariul de funcție.

O hotărâre în acest sens a fost luată miercuri, 4 iulie, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri, transmite IPN.

Hotărârea prevede plata indemnizației lunare militarilor prin contract care nu au fost asigurați cu spațiu locativ, inclusiv de serviciu, în garnizoana unde îndeplinesc serviciul militar și sunt incluși în lista de evidentă a solicitanților care necesită asigurarea cu spațiu locativ de serviciu. Pentru a beneficia de indemnizație, militarii vor trebui să dețină contracte pentru chirie și să prezinte dovada că nu au nicio locuință.

În prezent, sunt înregistrați 1389 de solicitanți ai compensațiilor pentru chirie, dintre care 961 activează în municipiul Chișinău, iar 352 – în municipiul Bălți.

La ședința trecută, Guvernul a decis că și funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spațiului locativ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău