Militarii ucraineni au aruncat în aer un pod de pontoane construit de ruși pentru forțarea unui râu în Lugansk (VIDEO)

  • 16 Iunie 2022 16:56
Militarii ucraineni au aruncat în aer un pod de pontoane construit de ruși pentru forțarea unui râu în Lugansk (VIDEO)

Militarii ucraineni au reușit să arunce în aer „sub nasul rușilor” un pod de pontoane care fusese construit de armata rusă în scopul traversării unui râu în regiunea Lugansk, informează Statul Major al armatei ucrainene.

„Nu știm ce au avut în cap invadatorii atunci când au montat un pod de pontoane în încercarea de a forța un râu în regiunea Lugansk. Până una alta, erau destule semne rele în zonă, sub forma vehiculelor incinerate ale armatei ruse presărate peste tot”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de comandamentul armatei ucrainene, potrivit DIGI24.

„Nu știm ce sperau inamicii să facă în momentul în care, sub nasul lor, în toiul nopții, militarii ucraineni au minat podul de pontoane”, mai precizează Statul Major al armatei Kievului.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că armata rusă ar putea fi nevoită să forțeze cursul râului Siverski Donețk, care a căpătat o importanță strategică crucială în desfășurarea bătăliei pentru Severodonețk din Lugansk.

„Podurile fiind distruse, armata rusă va fi cel mai probabil nevoită ori să planifice o forțare sub foc inamic a cursul râului, ori să avanseze pe flancuri, pentru a transforma câștigurile tactice din teren într-un avantaj operațional”, conform unui raport publicat pe pagina de Twitter a ministerului britanic al Apărării.

În urmă cu o lună, armata rusă a suferit pierderi grele după trei încercări de forțare a acestui râu. Kievul a anunțat atunci câ a reușit să distrugă un întreg batalion al armatei ruse, care a pierdut peste 70 de vehicule de luptă în tentativa eșuată de traversare a râului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău