Militarii ruși nu respectă procedurile stabilite în Zona de Securitate, semnalează membrii CUC

  • 25 Octombrie 2018 18:49
Militarii ruși nu respectă procedurile stabilite în Zona de Securitate, semnalează membrii CUC

Potrivit unui comunicat al Guvernului, membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au întrunit în ședință pe 25 octombrie a.c. în orașul Bender.

La propunerea delegației Republicii Moldova, locotenent-colonel Alexandru Dragomir a fost eliberat din funcția de observator militar, în legătură cu finalizarea deplasării de serviciu în Forțele Mixte de Pacificare în Zona de Securitate.  

Ulterior, a fost prezentat raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 17-23 octombrie 2018.

În cadrul dezbaterilor, delegația Republicii Moldova a semnalat un nou caz de nerespectare de către contingentul Forțelor de Menținere a Păcii ale Federației Ruse a procedurilor stabilite privind rotația anuală, care la 23 octombrie curent, fără înștiințare, coordonare și decizia Comandamentului Militar Întrunit și a Comisiei Unificate de Control, au efectuat în Zona de Securitate un marș cu tehnică militară și efectivul din subordine. 

Incidentul menționat reprezentând un argument în plus despre neeficiența mecanismului existent de interacțiune în cadrul Comandamentului Militar Întrunit, Delegația Chișinăului și-a reiterat propunerea de a elabora și a aproba un nou regulament de funcționare și coordonare care să asigure reacționarea operativă a observatorilor și comandamentelor militare din cadrul Misiunii de Pacificare în cazul acțiunilor nelegitime desfășurate în Zona de Securitate de către pretinsele structuri de forță și formațiunile paramilitare.

 Următoarea ședință  a Comisiei va fi organizată pe data de 1 noiembrie 2018.

Sursa: Site-ul Guvenului R.Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău