Militarii ruși din Transnistria exersează doborârea țintelor aeriene la joasă înălțime ale unui „inamic convențional”

  • 23 Martie 2017 12:59
Militarii ruși din Transnistria exersează doborârea țintelor aeriene la joasă înălțime ale unui „inamic convențional”

Militarii din Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) dislocat în Transnistria desfășoară noi exerciții militare în regiune, în cadrul cărora își dezvoltă capacitățile de lichidare a blindatelor ușoare, artileriei și forțelor armate ale unui „inamic convențional”.

Pentru militarii ruși folosesc lansatoarele de grenade AGS-17 „Plamia” și mitralierele grele „Utios”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

Pentru prima dată în acest an, unitățile din cadrul GOTR vor exersa doborârea aviației „inamicului convențional”, care zboară la joasă înălțime – avioane de atac SU-25 și elicoptere de atac Mi-24, se mai arată în comunicat.

Aceste aplicații ar avea un „caracter planificat”, susține Ministerul Apărării de la Moscova.

Amintim, însă, că și lunetiștii din unitățile militare ale regimului separatist de la Tiraspol au fost convocați în cadrul unui exercițiu militar, cu scopul de a-i antrena să lovească ținta cu primul foc de armă.

Forțele armate separatiste din Transnistria și militarii din Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) dislocat în stânga Nistrului au intensificat anul trecut programul comun al aplicațiilor militare. Pretextul invocat de comandamentul militar transnistrean și cel rus a fost contracararea unei pretinse „amenințări teroriste”.

Manevrele militare din regiunea transnistreană au provocat îngrijorări la Chișinău, Ministerul de Externe al Republicii Moldova solicitând explicații Ambasadei Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău