Militarii din Forțele Navale Române participă la Exercițiul multinațional Saber Guardian 17

  • 13 Iulie 2017 11:23
Militarii din Forțele Navale Române participă la Exercițiul multinațional Saber Guardian 17

Militarii din Forțele Navale Române participă zilele acestea la Exercițiul multinațional Saber Guardian 17, cel mai mare exercițiu militar din istoria modernă a României.

10 nave de luptă și de sprijin logistic, 12 ambarcațiuni și 18 mijloace terestre de luptă ale Forțelor Navale Române desfășoară, alături de aproximativ 25.000 de militari români și străini, numeroase acțiuni, pe mare, pe uscat și în aer, în cadrul celor șase secvențe ale exercițiului, planificate la Cincu, Răureni, Bordușani, Capul Midia, Mihail Kogălniceanu și Babadag.

Joi, militarii de la Mihail Kogălniceanu vor fi vizitați de președintele României Klaus Iohanis.

Tot cu această ocazie, președintele se va întâlni cu piloții români și britanici, aflați în această zonă, pentru a se asigura de buna desfășurare a misiunii de poliție aeriană întărită.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 17 este cea mai amplă și cea mai complexă activitate multinațională de pregătire din anul 2017.

În plan național, exercițiul reprezintă o concretizare a prevederilor parteneriatului strategic dintre România și SUA, o demonstrație a unității forțelor implicate, a solidarității și coeziunii dintre forțele militare americane și române.

Activitățile de instruire comună pentru apărarea colectivă, testarea și dezvoltarea capacităților de apărare și de descurajare contribuie la creșterea interoperabilității forțelor armate și demonstrează angajamentul SUA și al aliaților și partenerilor pentru asigurarea securității și stabilității în regiunea Mării Negre."

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău