Militarii americani, solicitați să rămână la granița cu Mexicul până la 31 ianuarie 2019, pentru a susține paza de frontieră

  • 01 Decembrie 2018 11:44
Militarii americani, solicitați să rămână la granița cu Mexicul până la 31 ianuarie 2019, pentru a susține paza de frontieră

Departamentul Securității Interne (DHS) a cerut vineri menținerea soldaților americani desfășurați la frontiera mexicană și după data de 15 decembrie, termenul fixat inițial pentru încheierea misiunii lor, transmite AFP.

Aproape 5.600 de soldați sunt în prezent staționați de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic, pentru a susține paza de frontieră.

Această desfășurare a fost anunțată de președintele Donald Trump înaintea alegerilor legislative din 6 noiembrie, cu scopul de a contracara sosirea câtorva mii de migranți care au parcurs pe jos drumul din America Centrală spre Statele Unite.

Detașarea soldaților ar urma să se încheie la mijlocul lui decembrie. Dar DHS a cerut Pentagonului să extindă acest termen până la 31 ianuarie, ținând cont de "amenințarea continuă" de la frontieră, potrivit purtătoarei de cuvânt Katie Waldman.

Departamentul Apărării a indicat că studiază această solicitare, însă nu a dat încă un răspuns, menționează Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău