Militarii americani de la IRONHORSE vin în România cu peste 500 de vehicule blindate și echipamente

  • 23 Iunie 2018 10:47
Militarii americani de la IRONHORSE vin în România cu peste 500 de vehicule blindate și echipamente

Militarii Unității americane de luptă IRONHORSE vin în această perioadă în România și Bulgaria cu peste 500 de vehicule pe roți și cu șenile și alte echipamente, în sprijinul operațiunii Atlantic Resolve, pentru o rotație de nouă luni.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie ajung în această perioadă la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România și la Novo Selo, în Bulgaria, relatează HotNews.ro

”În următoarele săptămâni, este posibil ca locuitorii din aceste zone să observe o creștere a numărului de convoaie care transportă vehicule de mare tonaj, precum tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, pe șoselele și autostrăzile din țările lor.

Rotația brigăzii „IRONHORSE” va începe în România, unde ea își va aduna tot echipamentul și personalul militar, apoi o parte din forțe se vor muta în Bulgaria.

Această dislocare a forțelor „IRONHORSE” este parte a prezenței continue și o dovadă a angajamentului nostru față de Aliați și națiunile partenere în eforturile de descurajare a agresiunii în Europa de Est”, arată un comunicat de presă al Unitatății de Luptă a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie.

Maiorul Lloyd Bedford, consilier de presă, subliniază că ” în perioada dislocării rotaționale în aceste locuri, brigada „IRONHORSE” va continua să facă eforturi de creștere a interoperabilității prin antrenamente continue cu Aliații noștri și cu națiunile partenere”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău