Militari ai flotei ruse din Marea Neagră refuză să lupte în Ucraina „din motive de conștiință”

  • 05 Martie 2023 09:15
Militari ai flotei ruse din Marea Neagră refuză să lupte în Ucraina „din motive de conștiință”

Mai mulți militari ai Flotei Mării Negre a Rusiei și-au dat demisia invocând nerespectarea termenilor contractuali, însă comandamentul le-a respins cererea, potrivit The Moscow Times.

Aproximativ 20 de militari prin contract din cadrul Brigăzii 126 de apărare costieră a Flotei Mării Negre și-au înaintat demisia. Aceștia au invocat nerespectarea termenilor din contractul lor, scrie Digi24.

Comandamentul le-a respins pe toate, scrie publicația independentă. Brigada, care este staționată într-unul dintre bastioanele armatei ruse, în regiunea Herson a vrut să plece încă din decembrie. â

„Ei spun că sătui, asta e tot. Ca să te odihnești trebuie să fii rănit și să mergi la spital. Nu există alte opțiuni", a explicat unul dintre militarii brigăzii. La scurt timp după înaintarea demisiilor, brigada a fost vizitată de comandanți care „nu au fost văzuți la ochi luni întregi”. Comandamentul militar nu le-a acceptat demisiile și i-a privat de permisii.

În plus, toate coletele pe care le primesc au început să fie examinate și, probabil, au fost confiscate alimente și alcool.

„Ei spun că alcoolul le-a format ulcere în cap din cauza cărora gândurile rele ajung acolo", a povestit un ofițer contractual pentru publicație.

El a mai spus că membrii brigăzii au refuzat să lupte „din motive de conștiință". Când a început războiul, aceștia au fost făcuți să creadă că au venit „să elibereze populația de naziști". S-a dovedit că locuitorii Ucrainei nu și-au dorit acest lucru, spune interlocutorul publicației. Atunci a început să aibă îndoieli și el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău