Militarii aflați în operațiuni internaționale de menținere a păcii au fost felicitați de conducerea Ministerului Apărării

  • 31 Decembrie 2022 09:01
Militarii aflați în operațiuni internaționale de menținere a păcii au fost felicitați de conducerea Ministerului Apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, au discutat astăzi, prin videoconferință, cu comandanții contingentelor Armatei Naționale dislocate în operațiuni de menținere a păcii în Kosovo și Liban, comunică MOLDPRES.

În cadrul dialogului, ministrul a fost informat de superiorii contingentelor cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, dar și la modul în care pacificatorii își îndeplinesc misiunile, scrie sursa citată.

Șeful de la Apărare le-a mulțumit militarilor pentru responsabilitatea și devotamentul cu care își execută fiecare sarcină.

„În acest an, sărbătorile de iarnă le faceți departe de familii și rude. Vreau să vă mulțumesc pentru dăruirea și profesionalismul de care dați dovadă la îndeplinirea misiunilor ce vă revin în operațiunile de menținere a păcii. Prin prestația voastră bună, Armata Națională devine mai credibilă pe arena internațională și mai interoperabilă cu partenerii noștri în ariile de responsabilitate”, a menționat Nosatîi.

În prezent, în operația KFOR din Kosovo se află 41 de militari, iar în misiunea Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) - patru ofițeri și sergenți de stat major.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău