Militari din Republica Moldova, certificați ca evaluatori NATO OCC de nivelul I

  • 29 Iunie 2023 18:04
Militari din Republica Moldova, certificați ca evaluatori NATO OCC de nivelul I

În premieră pentru Republica Moldova, o echipă internațională mobilă de specialiști instruiește evaluatorii de nivelul I și administratorii bazei de date ai Conceptului Capabilităților Operaționale (OCC), transmite IPN.

Potrivit colonelului Sorin Bacalu, șef interimar Direcție instruire întrunită și doctrine, la Baza militară de instruire a Armatei Naționale, în perioada 26-30 iunie, 25 de militari moldoveni, plus cinci militari internaționali sunt certificați ca evaluatori NATO OCC de nivelul I.

Astfel ei vor avea dreptul să evalueze subunitățile naționale și internaționale în vederea capabilității și interoperabilității cu armatele țărilor partenere. La finele acestei instruiri, alți cinci ofițeri moldoveni vor fi certificați ca administratori ai bazei de date OCC.

Conceptul Capabilităților Operaționale (Operational Concept Capability — OCC) este un instrument de colaborare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace (PfP), care are ca scop implementarea standardelor occidentale în instruirea și evaluarea unităților declarate. Armata Națională a aderat la OCC în anul 2007.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău