Militanți pro-kurzi au atacat două firme turcești din Germania

  • 15 Octombrie 2019 11:57
Militanți pro-kurzi au atacat două firme turcești din Germania

O demonstrație a diasporei kurde din Herne, în landul Renania de Nord - Westphalia din vestul Germaniei, a escaladat luni, soldându-se cu cinci răniți, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției, citat de DPA. Manifestanții pro-kurzi au atacat un chioșc și o cafenea turcească din oraș, a declarat el, preluat de Agerpres.

O femeie și un bărbat, răniți la chioșc, au avut nevoie de spitalizare. Atacatorii au spart vitrinele cafenelei și au devastat mobilierul, rănind alte două persoane, printre care și un polițist. Acesta a suferit doar răni ușoare și a fost ulterior externat, a precizat purtătorul de cuvânt.

La protestul autorizat au participat circa 350 de persoane, care au purtat un banner cu sloganul "Lăsați în pace Rojava" - numele folosit de kurzi pentru regiunea lor, autonomă de facto, din nordul Siriei. Liderul marșului, cetățean german, a fost la rândul său atacat când a încercat să îi liniștească pe cei turbulenți.

Potrivit poliției, cafeneaua a fost atacată după ce din interior li s-au adresat provocări manifestanților; poliția bănuiește că la fel a început și incidentul de la chioșc.

Demonstrația s-a încheiat la ora locală 21:00 (19:00 GMT), dar forțele de ordine au continuat să patruleze prin oraș.

Regiunea autonomă a kurzilor din Siria este amenințată de invazia turcă declanșată miercurea trecută pentru a elimina forțele kurde acuzate de Ankara de legături cu teroriștii din Turcia.

Comunitatea de emigranți turci din Germania este cea mai mare din Europa. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău