Milioane de parole Facebook sunt cunoscute de toți angajații din această rețea

  • 22 Martie 2019 11:35
Milioane de parole Facebook sunt cunoscute de toți angajații din această rețea

Parolele a milioane de utilizatori ai Facebook sunt accesibile pentru aproape cei 20.000 de angajați aflați în serviciul acestei rețele sociale, a transmis postul britanic BBC.

Expertul în securitate Brian Krebs a anunțat că nu s-a reușit să se protejeze datele până la 600 de milioane de parole de utilizator stocate în textul care nu este criptat în mod special (codificat).

Acestea sunt parole care datează încă din anul 2012, a declarat Krebs. El a afirmat că o sursă din cadrul Facebook i-a transmis amănunte despre "lipsurile legate de securitate" care permit programatorilor să creeze aplicații în care parolele nu sunt criptate.

În comunicatul dat de Facebook, se menționează că au rezolvat acum această "defecțiune" privind stocarea parolelor utilizatorilor în rețeaua lor internă. BBC precizeară că Facebook a subliniat că a detectat problema în luna ianuarie, ca parte a unei revizuiri de securitate de rutină și că ancheta lor a arătat că sunt afectați cei mai mulți utilizatori de Facebook Lite.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău