Miliardarul Warren Buffett, dispus să investească în Marea Britanie. Mișcarea ar avea un impact politic major

  • 05 Mai 2019 12:19
Miliardarul Warren Buffett, dispus să investească în Marea Britanie. Mișcarea ar avea un impact politic major

Miliardarul Warren Buffett a declarat că este dispus să investească în Marea Britanie, dar aceasta ar fi o greșeală, ținând cont că istoricul investițiilor sale în Regatul Unit nu au avut prea mult succes, comentează CNN.

Investiția în lanțul de supermarketuri Tesco este considerată de către CEO-ul Berkshire Hathaway „o greșeală”, în urma căreia a pierdut, în 2015, 444 miilioane de dolari. Buffett s-a confruntat cu un alt eșec, în 2017, când compania Kraft Heinz a fost nevoită să își retragă oferta de preluare a Unilever.

Recent, Buffett a dezvăluit că Berkshire Hathaway are 112 miliarde de dolari la dispoziție și este pregătită să facă „o achiziție de dimensiuni uriașe”.

„Când dispui de 100 de miliarde de dolari în numerar, ai libertate de decizie”, a spus Stephen Biggar, analist în cadrul Argus Research. „Este doar o chestiune de găsire a oportunităților potrivite.”

Într-un interviu recent acordat publicației Financial Times, Buffett a declarat că este „gata să investească în Marea Britanie”.

„Suntem dispuși să investim acolo unde avem încredere în sistem”, a spus acesta. „Nu vom înțelege niciodată altă cultură, legi fiscale sau obiceiuri, precum o facem în cazul Statelor Unite, dar ne putem apropia de acel nivel de înțelegere, în Marea Britanie.”

De-a lungul timpului, Warren Buffett a investit predominant în Statele Unite.

Compania Berkshire, cu sediul în Nebraska, a realizat investiții în companii străine, printre care și firma indiană Paytm. Însă cele mai mari acțiuni le deține în cadrul Apple, Bank of America, Wells Fargo, Coca Cola și American Express.

Chiar și acum, Regatul Unit nu este singura opțiune a investitorului. Există speculații potrivit cărora Buffett ar lua în considerare achiziționarea unei companii aeriene, având în vedere faptul că Berkshire Hathaway deține deja acțiuni la Southwest, American, Delta și United.

Dacă Buffett ar alege totuși să investească în Marea Britanie, mișcarea ar fi considerată un puternic vot de încredere, având în vedere riscurile presupuse de Brexit. Reputația Marii Britanii drept un mediu stabil pentru investitori a fost subminată de trei ani de incertitudine cu privire la ieșirea sa din Uniunea Europeană. Ultimul termen de ieșire este 31 octombrie.

În ultimul an, indicele FTSE 100 din Londra a scăzut cu 1,7%, în timp ce S&P 500 a crescut cu aproape 12%, notează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău