Miliardarul rus, Roman Abramovici, „izgonit" și din Elveția, fiind considerat „potențial pericol pentru siguranța țării”

  • 26 Septembrie 2018 13:39
Miliardarul rus, Roman Abramovici, „izgonit

Cererea miliardarului rus de rezidență a fost refuzată de statul elvețian, prezența lui fiind definită drept un potențial pericol pentru siguranța statului, scrie BBC, citat de Mediafax.

Poliția federală elvețiană a sfătuit oficialitățile să respingă cererea acestuia datorită suspiciunilor de spălare de bani și posibilelor contacte cu lumea interlopă. Miliardarul neagă vehement aceste acuzații.

Patronul clubului Chelsea nu a fost pus sub acuzare în Elveția sau în altă țară. Aceste acuzații sunt bazate pe suspiciunile neverificate ale poliției. Informațiile au apărut după ce trustul local Tamedia a publicat o scrisoare a poliției.

Avocatul lui Roman Abramovici a negat orice legătură a acestuia cu organizații criminale. Avocatul a pornit o luptă împotriva publicării acestei scrisori, dar instanța a decis împotriva acestuia. „În ciuda numeroaselor tentative, Poliția federală elvețiană a eșuat în a găsi dovezi concrete împotriva clientului meu”, a adăugat avocatul.

La începutul acestui an, miliardarul rus a renunțat la viza britanică, achiziționând cetățenia israeliană. Deținătorii pașaportului israelian pot călători fără viză în Marea Britanie.

Refuzul acestei cereri este pusă pe seama contextului politic din Țara Cantoanelor, speculează BBC. Elveția a fost ani la rând un paradis fiscal, dar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Persoanele controversate sau suspecte nu au mai primit reședință.

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși. Acesta a fost un apropiat al fostului președinte Boris Elțîn, iar presa speculează că ar avea o relație apropiată și cu președintele Putin.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău