Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va vizita Stația Spațială Internațională în decembrie

  • 13 Mai 2021 15:51
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va vizita Stația Spațială Internațională în decembrie

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa și asistentul său, Yozo Hirano, vor fi următorii turiști spațiali care se vor afla la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a anunțat joi agenția spațială rusă Roscosmos, care îi va transporta pe cei doi pe orbită în luna decembrie, informează AFP.

''Durata călătoriei spațiale va fi de 12 zile , comandantul echipajului va fi cosmonautul Roscosmos Alexander Misurkin'', a indicat agenția pe pagina sa de internet, precizând că antrenamentul echipajului va începe în iunie în vederea zborului prevăzut pentru 8 decembrie.

Excentricul miliardar japonez, care a făcut avere în lumea modei online, mai are în derulare un alt proiect, care prevede găsirea a opt doritori care să-l însoțească într-o călătorie spațială în jurul Lunii, programată pentru 2023 cu SpaceX, compania aerospațială fondată de Elon Musk.

''Sunt foarte curios să văd ceea ce înseamnă viața în spațiu, pe care am de gând să o descopăr cu ochii mei și să o arăt lumii întregi pe canalul meu de YouTube'', a comentat Yusaku Maezawa într-un comunicat al Space Adventures.

Reluarea de către Roscosmos a expedițiilor turistice către ISS are loc în contextul în care, în 2020, și-a pierdut monopolul asupra zborurilor cu echipaj uman în fața succesului SpaceX, pierzând totodată și o parte din avantajele financiare reprezentat de locurile cumpărate de agențiile spațiale americană și europeană.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău