Mike Pompeo | SUA vor trece la fapte pentru a susține democrația în Venezuela

  • 24 Februarie 2019 10:53
Mike Pompeo | SUA vor trece la fapte pentru a susține democrația în Venezuela

Statele Unite ale Americii /SUA/ au afirmat sâmbătă că ''vor trece la fapte'' pentru a susține democrația în Venezuela, calificând totodată drept ''brute'' forțele de securitate ale președintelui Nicolas Maduro care au deschis focul împotriva unor manifestanți, relatează AFP.

„SUA vor trece la fapte împotriva celor care se opun reinstaurării pașnice a democrației în Venezuela. A sosit timpul acum de a acționa pentru a susține cerințele poporului venezuelean disperat'', a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

''Suntem solidari cu cei care își continuă lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE'', a adăugat el.

Pompeo a calificat drept ''brute'' forțele de securitate loiale președintelui Maduro care au tras asupra unor manifestanți provocând doi morți, potrivit organizației neguvernamentale Foro Penal, ce se opune regimului lui Maduro, și peste 300 de răniți, inclusiv columbieni, conform guvernului de la Bogota și altor surse.

Forțele de ordine au deschis focul la frontierele Venezuelei împotriva partizanilor opozantului Juan Guaido pentru a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare internaționale din țările vecine, așa cum a ordonat Maduro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău