Mike Pompeo l-a înlocuit pe Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat

  • 13 Martie 2018 16:20
Mike Pompeo l-a înlocuit pe Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat

Președintele Donald Trump a anunțat marți, 13 martie, că Rex Tillerson a fost înlocuit la conducerea Departamentului de Stat de către Mike Pompeo, până în prezent directorul CIA.

„Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulțumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel și prima femeie desemnată pentru acest post. Felicitări tuturor!”, a scris Trump pe Twitter.

La câteva minute după apariția acestei postări, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care afirmă că Tillerson a avut realizări importante în cele 14 luni cât a condus Departamentul de Stat.

Trump nu și-a motivat deocamdată decizia înlocuirii lui Tillerson. Dar un reprezentant al Casei Albe susține că președintele și-a dorit o echipă nouă în perspectiva negocierilor istorice cu Coreea de Nord.

Totuși, în mass-media au existat numeroase relatări despre dezacorduri între Trump și Tillerson în ceea ce privește abordarea politicii externe americane.

Potrivit Reuters, care citează un responsabil neprecizat de la Casa Albă, Trump i-ar fi cerut lui Tillerson vineri să părăsească șefia diplomației americane, dar nu a dorit să anunțe înlocuirea sa tocmai când secretarul de stat era într-un turneu oficial în Africa. Tillerson și-a încheiat acest turneu mai devreme decât era prevăzut. 

Sursa: Agerpress

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
3,29
Câțiva nori
Umiditate:87 %
Vint:2,31 m/s
Tue
7
Wed
7
Thu
6
Fri
4
Sat
6
Arhivă Radio Chișinău