Mike Pompeo i-a reamintit lui Pavel Filip despre faptul că alegerile libere și corecte reprezintă un simbol al democrației

  • 26 Iunie 2018 08:06
Mike Pompeo i-a reamintit lui Pavel Filip despre faptul că alegerile libere și corecte reprezintă un simbol al democrației

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, i-a reamintit premierului Pavel Filip despre faptul că alegerile libere și corecte reprezintă un simbol al guvernării democratice și acestea trebuie să reflecte voința alegătorilor, indiferent de preferințele lor politice.

Declarația lui Mike Pompeo este citată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.  

De asemenea, oficialul american a reiterat faptul că SUA va susține R. Moldova în calea ei spre integrarea europeană și în implementarea reformelor. În același timp, într-un comunicat al Guvernului, se arată că Pavel Filip și Mike Popmeo au discutat despre securitatea regională în Europa de Est și despre colaborarea dintre R. Moldova și SUA în contracararea riscurilor privind imixtiunea externă.

„Premierul a  exprimat recunoștință pentru aportul părții americane în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt care a contribuit la înregistrarea progreselor în formatul de negocieri „5+2””, precizează reprezentanții Guvernului. 

Menționăm că Pavel Filip se află într-o vizită în SUA unde a avut o întrunire și cu investitorii americani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău