Mike Pompeo | E nevoie încă "de câteva săptămâni" ca SUA să dispună de suficiente dovezi în cazul asasinatului lui Jamal Khashoggi

  • 02 Noiembrie 2018 10:18
Mike Pompeo |  E nevoie încă

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a estimat că va fi nevoie încă "de câteva săptămâni" înainte ca SUA să dispună de suficiente dovezi pentru a putea impune sancțiuni la adresa celor responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează AFP.

Parchetul turc a dezvălui miercuri circumstanțele morții jurnalistului saudit, ucis în 2 octombrie prin "strangulare" după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, înainte ca trupul său să fie dezmembrat.

Șeful diplomației americane a mai dezvăluit că SUA aveau "profunde și lungi relații strategice cu Arabia Saudită, dar în același timp uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia este inacceptabilă".

"Nu o vom susține și nu vom permite ca aceasta să rămână fără consecințe", a continuat Mike Pompeo, subliniind totodată că SUA intenționează să se asigure că relațiile cu Riadul rămân intacte, relatează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău