Mike Pompeo: Discuțiile între SUA și Coreea de Nord „avansează mai rapid decât anticipam noi”

  • 11 Iunie 2018 13:57
Mike Pompeo: Discuțiile între SUA și Coreea de Nord „avansează mai rapid decât anticipam noi”

Discuțiile între Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord 'avansează mai rapid decât anticipam noi', a declarat luni, la Singapore, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, precizând că negocierile continuă înaintea summitului de marți între președintele american Donald Trump și liderul de la Phenian, Kim Jong Un, transmit AFP, dpa și Reuters.

„Sunt foarte optimist în ce privește șansele de reușită ale întâlnirii de marți”, a afirmat Pompeo într-o conferință de presă.

El a reiterat că 'sancțiunile vor rămâne' în vigoare în baza oricărui acord între președintele Trump și liderul Kim până când Phenianul va conveni să furnizeze dovezi verificabile privind denuclearizarea sa.

„SUA au fost păcălite înainte' și nu vor permite ca acest lucru să se întâmple din nou”, a mai spus Pompeo în conferința de presă.

Secretarul de stat a menționat că SUA sunt pregătite să ofere Coreei de Nord, în schimbul denuclearizării sale 'complete, verificabile și ireversibile', 'garanții de securitate unice, diferite' de cele propuse până acum.

''V'-ul contează, a subliniat Pompeo, citat de Yonhap, referindu-se la acronimul CVID al obiectivului Statelor Unite de denuclearizare completă, verificabilă ireversibilă a Coreei de Nord. 'Ne vom asigura că stabilim un sistem suficient de robust de verificare (...) aceasta este ceea ce lipsea înainte', a arătat secretarul de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău