Mike Pompeo avertizează împotriva unui „masacru” al kurzilor de către turci în Siria

  • 04 Ianuarie 2019 19:22
Mike Pompeo avertizează împotriva unui „masacru” al kurzilor de către turci în Siria

Turcia a condamnat, vineri declarații ale șefului diplomației americane Mike Pompeo, după ce acesta a avertizat joi împotriva unui ”masacru” al kurzilor de către Turcia în Siria, denunțând o ”îngrijorătoare lipsă de informare”, relatează AFP, potrivit Digi24.ro.

”Asimilarea de către secretarul Pompeo a organizației teroriste YPG (Unitățile protecției Poprului) cu kurzii, în cazul în care ea este deliberată, traduce o îngrijorătoare lipsă de informare”, a deplâns citat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe Hami Aksoy.

YPG sunt o miliție kurdă, aliată cu Washingtonul în Siria, împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), dar considerată de Ankara o organizație ”teroristă”.

Statele Unite vor să continue să se asigure de faptul că ”turcii nu-i masacrează pe kurzi” în Siria, în pofida retragerii militarilor americani decise de președintele american Donald Trump, a declarat joi secretarul de Stat american Mike Pompeo.

”Importanța faptului de a face astfel încât turcii să nu-i masacreze pe kurzi, protecția minorităților religioase în Siria, toate astea fac parte în continuare din misiunea americană”, a declarat șeful diplomației americane joi, într-un interviu acordat site-ului Newsmax.

Pompeo a refuzat să prezinte un calendar al retragerii americane din Siria, pentru a evita ca ”adversarii” Statelor Unite ”să știe cu precizie” când vor părăsi militarii americani teritoriul sirian.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău