Mike Pence va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Viitorul președinte al SUA salută absența lui Trump

  • 10 Ianuarie 2021 11:57
Mike Pence va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Viitorul președinte al SUA salută absența lui Trump

Vicepreședintele american în exercițiu Mike Pence va asista, la 20 ianuarie, la ceremonia de învestire a președintelui ales Joe Biden, au relatat mai multe media americane, în contextul în care președintele în exercițiu Donald Trump, care nu va lua parte la ceremonie, este tot mai izolat, transmit duminică Reuters și AFP, citată de Agerpres.

Relațiile dintre Trump și Pence s-au degradat substanțial după ce vicepreședintele în exercițiu a confirmat joi, în fața Congresului SUA, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale americane din noiembrie.

Sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliția la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofițer de poliție.

Biden declarase vineri că Mike Pence este „binevenit” la ceremonia din 20 ianuarie, salutând anunțul făcut pe Twitter de către Donald Trump privind propria absență la ceremonia respectivă. Acesta a fost ultimul mesaj pe Twitter al lui Trump înaintea închiderii contului @realDonaldTrump.

Ceremonia de preluare a mandatului de președinte de către Joe Biden se va desfășura într-un format redus, din cauza pandemiei de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău