Mii oameni au protestat în Maroc față de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim

  • 21 Mai 2018 10:25
Mii oameni au protestat în Maroc față de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim

Aproximativ 10.000 de oameni au protestat, duminică, în Casablanca, față de mutarea Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, manfestanții scandând și lozinci împotriva Israelului, informează site-ul agenției de presă Reuters, citată de Mediafax.

În cadrul protestului organizat la câteva zile după inaugurarea Ambasadei SUA din Iersualim, 10.000 de marocani au scandat ”Moarte Israelului” pe străzile din Casablanca.

Protestatarii au fluturat steaguri palestiniene și pancarte pe care stătea scris "Al Quds (Ierusalim), capitala eternă a Palestinei".

Ambasada Statelor Unite de la Ierusalim a fost inaugurată la data de 14 mai, mișcare ce a provocat noi tensiuni regionale. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat în decembrie 2017 decizia controversată de a considera orașul Ierusalim drept capitala Israelului și, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase țări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană și Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău