Mii de tineri au mărșăluit în Belgia împotriva schimbărilor climatice

  • 14 Februarie 2019 17:47
Mii de tineri au mărșăluit în Belgia împotriva schimbărilor climatice

Mii de tineri au mărșăluit joi în Belgia pentru a cere măsuri de combatere a schimbărilor climatice, într-un protest care a devenit un eveniment săptămânal în această țară, relatează dpa.


Poliția belgiană a informat că la protestul de joi au participat în jur de 11.000 de persoane, a raportat agenția de știri Belga.

Tineri au protestat de asemenea pe străzile orașelor belgiene Mons și Namur, a precizat sursa citată.

Proteste pentru combaterea schimbărilor climatice au loc în Belgia din 2 decembrie. La marșul tinerilor din 24 ianuarie au participat 35.000 de persoane și, trei zile mai târziu, într-o duminică, aproximativ 70.000 de protestatari de toate vârstele au ieșit pe străzi.

Și în alte țări s-a înregistrat o creștere a numărului de proteste ale tinerilor pentru climă. La 7 februarie, câteva mii de elevi au participat la un protest în Olanda.

La începutul lunii decembrie, o tânără suedeză în vârstă de 15 de ani, Greta Thunberg, a uimit opinia publică în timpul Conferinței Anuale a Organizației Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP24) desfășurată la Katowice (Polonia), cu pledoaria sa pentru generațiile viitoare. Tânăra a devenit o persoană marcantă printre tinerii care se mobilizează din ce în ce mai mult pentru climă peste tot în lume, cerându-le decidenților politici și întreprinderilor să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău