Mii de oameni au așteptat în miez de noapte să aducă un omagiu Regelui Mihai (VIDEO)

  • 15 Decembrie 2017 07:45
Mii de oameni au așteptat în miez de noapte să aducă un omagiu Regelui Mihai (VIDEO)

A doua zi a doliului național a început cu o mulțime impresionantă în fața Palatului Regal, care și-a păstrat, de altfel, porțile deschise întreaga noapte. Mii de oameni așteptau și după miezul nopții să-și poată lua adio de la Regele Mihai, conștienți de timpul pierdut în care l-ar fi putut avea mai aproape, triști că România nu a avut șansa unui conducător atât de demn.

Peste 14.000 de românii au stat joi ore bune la coadă să-și ia la revedere de la Regele Mihai. Unii au așteptat chiar și nouă ore, relatează Digi24.

La Palatul Regal, mii de oameni au așteaptat răbdători să aducă un ultim omagiu Majestății Sale. Ei spun că sunt dispuși să aștepte și toată noaptea pentru un astfel de moment.

 

„Mă impresionează ceea ce văd, am văzut și la Regina Ana, dar aici e incomparabil. Foarte multă lume, asta spune mult”, spune un bărbat.

„Mă încearcă regretul că e atâta lumea aici, e puțin prea târziu că regele nu mai este. Toată lumea e venită aici pentru regele nostru care ne e foarte drag, nu ne-a fost greu”, spune o femeie.

Coada s-a întins până la Sala Palatului, pe mai multe rânduri. Pentru oameni însă acest lucru contează mai puțin. Cu flori și cu lumânări în mână, oamenii spun că vor sta cât este nevoie doar să ajungă să-și ia „La revedere” de la Majestatea Sa Regele Mihai.

Din cauza numărului mare de români care au venit să aducă un omagiu Regelui Mihai, Casa Regală a decis ca Porțile Palatului Regal să rămână deschise toată noaptea.

„Din dragoste, rămân toată noaptea aici. Trebuie, este o datorie creștină și este dragoste și respect”, afirmă o femeie

„Nu știm (cât avem de așteptat – n. r.), nu e așa de important asta. Important este să fim și noi prezenți, să acordăm atenția cuvenită acestui moment unic, ne despărțim de regele nostru. Sufletul meu cam plânge”, adaugă un bărbat.

Să cerem iertare că nu am știut să-l aducem acasă atunci când a trebuit”, își motivează prezența acolo o femeie.

„Măcar atât să facem”, adaugă o alta.

Primăria Capitală a venit în ajutorul celor care vor rămâne peste noapte în fața Palatului Regal, oferindu-le un supă și ceai cald.

Numărul mare de români care au venit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai l-a impresionat și pe actorul Ion Caramitru.

Ion Caramitru: „Impresionant până la lacrimi. Am văzut și oameni veniți în costume naționale, în anume fel îmbrăcați, oameni care vin în frig. Ceea ce ne lasă moștenire e faptul că ne face cu degetul și ne zâmbește, spunându-ne: frați români, băgați de seamă ce vă așteaptă, ați mai pierdut o șansă”.

Românii mai pot trece pe la catafalcul Regelui Mihai până sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău