Mii de manifestanți s-au adunat din nou la Minsk, pentru a protesta împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko

  • 15 August 2020 21:31
Mii de manifestanți s-au adunat din nou la Minsk, pentru a protesta împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko

Mii de manifestanți s-au adunat din nou în capitala belarusă, sâmbătă, pentru a protesta împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko, a transmis AFP.

Oamenii s-au îndreptat spre stația de metrou Pușkinskaia, la vest de centrul orașului Minsk, pentru a aduce un omagiu unui manifestant mort în apropiere, în timpul unei demonstrații ce a avut loc luni.

„Nu violenței!”, „Trăiască Belarus”, au scandat manifestanții, purtând flori sau făcând semnul victoriei cu degetele.

În același timp, între 500 și 700 de persoane s-au adunat împreună cu familia decedatului în jurul sicriului său, expus într-un alt cartier al capitalei.

De duminica trecută, zeci de mii de manifestanți  ies în stradă, în întreaga țară, pentru a contesta  realegerea lui Aleksandr Lukașenko. Oamenii acuză fraude masive în procesul alegerilor.

Protestele au fost contracarate cu violență de către forțele puterii.

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a discutat sâmbătă telefonic cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe tema protestelor, a informat agenția de presă de stat Belta.

„Președinții au discutat despre situația actuală din interiorul și din afara Belarusului”, a indicat agenția belarusă Belta pe canalul său de Telegram, la scurt timp după ce președintele Lukașenko a cerut să vorbească cu Putin despre „amenințarea” despre care a spus că vizează țara sa și „întreaga noastră regiune”.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău