Mii de euro pentru ambasadorii R.Moldova. Topul indemnizațiilor lunare încasate de diplomați după majorarea valorii acestora (ZDG)

  • 10 Octombrie 2018 15:04
Mii de euro pentru ambasadorii R.Moldova. Topul indemnizațiilor lunare încasate de diplomați după majorarea valorii acestora (ZDG)

Pe lângă salariul de funcție, personalul instituțiilor serviciului diplomatic al R. Moldova peste hotare vor beneficia de indemnizații mai mari, asta după ce Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, cea mai mare indemnizație va merge către ambasadorul R. Moldova în Japonia, fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Acesta va ridica o indemnizație lunară de aproximativ 4 600 de euro, cu aproape 1 800 de euro mai mult decât anterior. Oxana Domenti, ambasadoarea R. Moldova în Elveția va primi o indemnizație de 4 400 de euro, iar Angela Ponomariov, ambasadoare la Londra, va ridica o indemnizație de circa 4 300 de euro, adică cu aproape 2 000 de euro mai mult decât anterior.

Cele mai mici indemnizații vor reveni însă ambasadorilor din Estonia, Letonia, Lituania, Belarus, Ungaria și Ucraina, care vor primi o indemnizație de 2 500 de euro.

Citiți continuarea pe Ziarul de Gardă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău