Mii de copaci vor fi plantați în Marea Britanie pentru a marca încoronarea regelui Charles

  • 07 August 2023 19:11
Mii de copaci vor fi plantați în Marea Britanie pentru a marca încoronarea regelui Charles

Guvenul britanic a anunțat că mii de copaci vor fi plantați pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea, relatează dpa, citat de Agerpres.

Un nou fond de 2,5 milioane lire sterline a fost lansat sâmbătă pentru ajuta consiliile locale să creeze spații verzi și să "conecteze comunitățile cu natura ca o amintire permanentă a încoronării".

Inițiativa marchează pasiunea regelui Charles pentru natură și mediu, care s-a manifestat în numeroasele sale patronaje ale unor organizații de caritate din domeniul conservării vieții sălbatice în perioada în care a fost prinț de Wales.

Proiectele includ programe gratuite sau subvenționate de consilii privind plantarea de arbori, subvenții pentru fermieri pentru a planta copaci pe terenuri agricole și fonduri pentru mici pepiniere de copaci.

Inițiativa va ajuta la îndeplinirea obiectivelor privind triplarea ratelor de plantare de copaci până la următoarele alegeri și va asigura că 16,5% din suprafața de teren va fi acoperită de copaci până în 2050, a spus guvernul.

Cererile pentru subvenții în valoare de 10.000 până la 50.000 de lire sterline au fost lansate sâmbătă pentru consiliile comitatelor, districtelor și orașelor din Anglia. Solicitările de fonduri vor putea fi depuse timp de cinci săptămâni până pe 11 septembrie.

Anunțul face parte dintr-o serie de inițiative care marchează încoronarea regelui Charles de la începutul acestui an, printre care redenumirea celui mai lung traseu național din Anglia, care acum poartă numele "King Charles III England Coast Path" și lansarea Seriei de Rezervații Naturale Naționale ale regelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău