Mihail Saakașvili a promis să elibereze Ucraina de „oligarhii din Moldova și Donețk”

  • 13 August 2017 23:06
Mihail Saakașvili a promis să elibereze Ucraina de „oligarhii din Moldova și Donețk”

Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, intenționează "să elibereze" Ucraina de oligarhi. Ca exemplu, Saakașvili l-a menționat pe fostul premier al Georgiei, miliardarul Bidzina Ivanișvili.

„Ivanișvili se teme de sosirea mea în Georgia, deoarece poporul georgian, care are suficiente materiale pentru compararea conducerii mele cu conducerea oligarhică, va ieși în stradă și îl va mătura imediat ce voi apărea la Tbilisi. Însă eu am planuri viitoare legate de Ucraina și eliberarea acesteia de oligarhii moldoveni și de cei din Donețk”, a scris Saakașvili pe pagina sa de Facebook.

Miahil Saakașvili face, probabil, aluzie la originile moldovenești ale lui Petro Poroșenko, care s-a născut în 1965 la Bolgrad, în sudul Basarabiei (regiunea Odesa, Ucraina - n.red.), și a copilărit la Tighina (Bender, controlat administrativ de separatiștii transnistreni - n.red.), reușind recent să facă dovada cunoștințelor sale de limbă română. De asemenea, Poroșenko este considerat unul dintre cei mai influenți oligarhi din Ucraina.

Amintim că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a retras cetățenia ucraineană lui Mihail Saakașvili.

După aceasta, Mihail Saakașvili a anunțat că se află în Polonia, apoi că a plecat în Lituania, iar la 10 august a anunțat că a sosit în Ungaria.

Grănicerii ucraineni l-au avertizat pe Mihail Saakașvili că, dacă va apărea la graniță, îi vor lua pașaportul ucrainean și nu-l vor lăsa să intre în țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău