Mihail Popșoi confirmă că suspectul anunțat de Tiraspol în cazul omorului lui Oleg Horjan nu se află în țară: „Insistența cu care se promovează anumite versiuni trebuie să ne dea de bănuit”

  • 25 Iulie 2023 13:52
Mihail Popșoi confirmă că suspectul anunțat de Tiraspol în cazul omorului lui Oleg Horjan nu se află în țară: „Insistența cu care se promovează anumite versiuni trebuie să ne dea de bănuit”

Suspectul anunțat de Tiraspol în cazul omorului politicianului Oleg Horjan din stânga Nistrului, se afla în afara hotarelor Republicii Moldova la acel moment, au confirmat autoritățile de la Chișinău. Marți, 25 iulie, a avut loc o ședință a Comisiei parlamentare speciale pentru reintegrare a Republicii Moldova, în care a fost discutat cazul omorului activistului din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. După ședință, care s-a desfășurat cu ușile închise, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a spus că insistența asupra acestei versiuni prezentată de Tiraspol trădează un anumit interes, transmite Radio Chișinău.

Dosarul este investigat de Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale.

Autoritățile de la Chișinău urmează să investigheze versiunile la acest caz în baza probelor colectate, a spus vicespeakerul Mihail Popșoi, după ședința Comisiei parlamentare speciale pentru reintegrare: 

„Discuțiile s-au axat pe acest omor, caz extrem de tragic, când cetățeanul Rep. Moldova, dnul Horjan și o figură cu anumită notorietate, atât în stânga Nistrului, cât și în dreapta acestuia, a ajuns să fie omorât cu o asemenea cruzime. Au fost oferite informațiile de care dispun autoritățile noastre la acest moment. O eventuală audiere repetată va avea loc când vor exista premise, informații noi, un anumit context pentru a continua acest proces pe care l-am început astăzi”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, într-o conferință de presă. 

Autoritățile de la Chișinău confirmă că suspectul anunțat de Tiraspol în acest caz nu se afla pe teritoriul Republicii Moldova sau a regiunii transnistrene. Insistența asupra acestei versiuni trădează un anumit interes și trebuie tratată în mod critic, subliniază Mihail Popșoi.

„Informația apărută în presă, precum că Andrei Duminică s-ar fi aflat în afara țării în acea perioadă, se confirmă. Deci, dumnealui nu era în Rep. Moldova nici în dreapta, nici în stânga Nistrului în acea perioadă. Insistența cu care se promovează anumite versiuni trebuie să ne dea de bănuit, într-o anumită măsură. În asemenea caz este bine să avem deschiderea pentru mai multe versiuni și să le investigăm în egală măsură. Insistența pe o anume versiune, trădează probabil un anumit interes de a promova o anumită versiune în detrimentul altor versiuni”, a spus parlamentarul. 

Oleg Horjan a fost deputat de opoziție în sovietul suprem de la Tiraspol. El a fost condamnat și deținut ilegal de regimul de la Tiraspol  în perioada 2018-2022, după ce a organizat un protest în stânga Nistrului.

Săptămâna trecută, el a fost găsit mort în casa sa din regiunea transnistreană. 

Autoritățile din regiunea transnistreană au anunțat luni că au identificat un suspect, un tânăr cu care fostul deputat de opoziție s-ar fi aflat în detenție.

Regimul de la Tiraspol susține că scopul crimei nu ar fi fost omorul, dar jaful, comis în complicitate cu alte persoane. Tânărul suspectat susține că nu se află în țară de mai bine de două luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău