Mihail Gofman, citat la Procuratură în urma declarațiilor despre frauda bancară

  • 28 Iunie 2016 12:04
Mihail Gofman, citat la Procuratură în urma declarațiilor despre frauda bancară

Procuratura Anticorupție va investiga declarațiile fostul angajat al Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, despre schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova, făcute la un post de televiziune, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, fostul șef adjunct al Serviciului prevenire și combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, va fi citat la 5 iulie, ora 09.30 în cadrul investigațiilor efectuate în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „TV 7”, Mihail Gofman a declarat că schema de fraudare a sistemului bancar moldovenesc a fost pusă la cale de servicii din afara țării, inclusiv din Federația Rusă, pentru a prelua controlul asupra rezervelor valutare ale Republicii Moldova, iar politicienii autohtoni aflați la guvernare au fost implicați în această schemă.

Fostul angajat al CNA a mai comunicat că principalii subiecți implicați în furtul miliardului sunt Vlad Filat, Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon, dar niciunul din aceștia nu este coordonatorul. Potrivit lui, coordonatorul este o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, dar nu este persoană publică.

Mihail Gofman a mai spus că a fost întocmită pe criterii politice lista persoanelor care urmează a fi arestate pentru fraudarea sistemului bancar, iar următorul din această listă este Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău