Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Olga Stefanishyna. Discuții despre procesul de aderare la UE al Republicii Moldova și Ucrainei

  • 14 Martie 13:14
Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Olga Stefanishyna. Discuții despre procesul de aderare la UE al Republicii Moldova și Ucrainei

În cadrul vizitei de lucru în Ucraina, vicepremierul Mihai Popșoi a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olga Stefanishyna.

Oficialii au discutat despre pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană, cum decurge procesul de racordare a legislației la standardele europene, dar și reformele pe care le implementează țările noastre.

„Am vorbit și despre posibilitățile prin care pot fi valorificate instrumentele de asistență și de expertiză la nivelul Comisiei Europene pentru a consolida capacitățile instituționale ale structurilor abilitate să se ocupe de integrare europeană a R. Moldova și Ucrainei”, a transmis Mihai Popșoi.

Ministrul de Externe a precizat că a convenit cu Olga Stefanishyna organizarea periodică de vizite reciproce și consultări pe subiectul integrării europene.

Amintim că, Mihai Popșoi a ajuns la Kiev ieri, 13 martie.  În cadrul vizitei, Mihai Popșoi, împreună cu omologul său, Dmytro Kuleba, au depus flori la peretele comemorativ în onoarea eroilor căzuți pentru libertatea Ucrainei.

„În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală moldo-ucraineană, situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

Citiți și:

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău