Mihai Popșoi, întrevedere cu omologul său croat: aprofundarea relațiilor bilaterale și sprijinul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în discuții

  • 09 Octombrie 15:35
Mihai Popșoi, întrevedere cu omologul său croat: aprofundarea relațiilor bilaterale și sprijinul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în discuții

Ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi s-a întâlnit astăzi la Dubrovnik, Croația, cu omologul său croat Gordan Grlić Radman, pentru a discuta despre aprofundarea relațiilor bilaterale și sprijinul în procesul de integrare europeană a țării noastre. Oficialul croat a subliniat angajamentul țării sale de a susține Republica Moldova în parcursul european și în avansarea reformelor necesare.

 
Potrivit MAE, în cadrul întrevederii, au fost abordate prioritățile strategice ale Republicii Moldova ce ar putea beneficia de asistență și expertiză din partea Croației. În context, ministrul Gordan Grlić Radman a subliniat angajamentul țării sale de a susține Republica Moldova în parcursul său european și în avansarea reformelor necesare.
 
„Croația este pregătită să ofere sprijin și să împărtășească din experiența sa de aderare la Uniunea Europeană. Suntem convinși că, prin colaborarea noastră, putem contribui la dezvoltarea unei relații solide și de durată între țările noastre”,  a spus Gordan Grlić Radman.
 
La rândul său, vicepremierul Mihai Popșoi a mulțumit oficialului croat pentru sprijinul constant și disponibilitatea de a colabora.

„Asistența Croației va fi esențială în procesul nostru de reformă. Aceasta ne va permite să avansăm mai rapid și va avea un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor noștri”,  a subliniat Mihai Popșoi.

În context, Mihai Popșoi și Gordan Grlić Radman au subliniat importanța continuării dialogului și colaborării strânse în domeniile de interes comun, inclusiv cel economic, cu scopul de a consolida legăturile dintre cele două țări. Totodată, șeful diplomației moldovenești l-a invitat pe omologul croat să viziteze Republica Moldova.

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, participă astăzi la Summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” găzduit de orașul Dubrovnik, Croația.

Summitul reunește șefi de state și de guverne pentru a discuta despre sprijinul continuu pentru Ucraina în vederea restabilirii păcii durabile pe continentul european și susținerea eforturilor de aderare la Uniunea Europeană pentru țările candidate, inclusiv pentru Republica Moldova.

Summitul Ucraina – Europa de Est se află la cea de-a treia ediție. Primele două reuniuni în acest format au avut loc în Grecia și Albania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău