Mihai Popșoi, întrevedere cu Alain Berset, noul Secretar General al Consiliului Europei. „Am menționat angajamentul autorităților noastre de a asigura un proces electoral democratic și corect”

  • 24 Septembrie 09:52
Mihai Popșoi, întrevedere cu Alain Berset, noul Secretar General al Consiliului Europei. „Am menționat angajamentul autorităților noastre de a asigura un proces electoral democratic și corect”

Aflat la New York, unde participă la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU, ministrul de Externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Alain Berset, noul Secretar General al Consiliului Europei.

În cadrul întâlnirii, am discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova cu sprijinul Planului de Acțiuni al Consiliului Europei în domeniile care vizează protecția drepturilor copiilor, refugiaților, combaterea violenței domestice, propagandei și dezinformării, corupției și spălării banilor.

Secretarul General al Consiliului Europei, Alain Berset, a declarat că noul Plan de Acțiuni pentru perioada 2025-2028 va fi adoptat până la sfârșitul anului curent, asigurând continuitatea eforturilor de reformă și dezvoltare a Republicii Moldova.

Cu referire la alegerile prezidențiale și referendumul care vor avea loc pe data de 20 octombrie, am menționat angajamentul ferm al autorităților noastre de a asigura un proces electoral transparent, democratic și corect, în pofida multiplelor încercări de destabilizare a situației interne din Republica Moldova.

În acest sens, am salutat decizia Adunării Parlamentare a CoE de a detașa misiuni de observare pentru alegerile din octombrie.

De asemenea, am discutat pașii întreprinși de Republica Moldova pentru preluarea președinției Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei în perioada noiembrie 2025 – mai 2026”, a transmis Mihai Popșoi pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:0,51 m/s
Wed
20
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău