Mihai Popșoi, despre discursul lui Dodon la APCE: Minciuni, perfidie și irosire a banilor publici

  • 03 Februarie 2020 12:00
Mihai Popșoi, despre discursul lui Dodon la APCE: Minciuni, perfidie și irosire a banilor publici

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, care face parte din delegația RM la APCE, a criticat discursul lui Igor Dodon de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. El a declarat într-o conferință de presă că vizita la Strasbourg a președintelui a fost una turistică și nu a prezentat interes, în sală fiind prezenți doar jumătate din membrii APCE.

Potrivit lui Mihai Popșoi, din delegația Republicii Moldova au făcut parte 15 persoane, însă banii publici au fost irosiți, din cauză că Igor Dodon nu a obținut niciun rezultat în urma acestei vizite oficiale. Mai mult, deputatul susține că șeful statului a prezentat o imagine falsă a ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

Mihai Popșoi l-a criticat pe Igor Dodon pentru că a vorbit despre neutralitate, însă nu a spus nimic despre prezența armatei rusești în R. Moldova, pentru că a vrut să-și creeze o imagine de președinte împăciuitor, dar tot el a promis scoaterea în afara legii a unioniștilor.

Igor Dodon a fost criticat pentru că ar fi mințit secretarul general al APCE că R. Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor.

„Rezumatul acelei vizite în câteva cuvinte este: minciuni, perfidie și irosire a banilor publici. Igor Dodon a fost acolo cu un întreg alai guvernamental de asistenți, jurnaliști, bodyguarzi, vreo 15 oameni. Banii cheltuiți pentru această călătorie sunt bani irosiți pentru că rezultatele acestei vizite nu sunt doar incerte, sunt inexistente”, a declarat Mihai Popșoi.

Președinția nu a comentat până la acest moment declarațiile făcute de Mihai Popșoi.

                                                                                 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-16
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:0,51 m/s
Wed
-3
Thu
0
Fri
3
Sat
5
Sun
7

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău