Mihai Popșoi, despre discursul lui Dodon la APCE: Minciuni, perfidie și irosire a banilor publici

  • 03 Februarie 2020 12:00
Mihai Popșoi, despre discursul lui Dodon la APCE: Minciuni, perfidie și irosire a banilor publici

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, care face parte din delegația RM la APCE, a criticat discursul lui Igor Dodon de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. El a declarat într-o conferință de presă că vizita la Strasbourg a președintelui a fost una turistică și nu a prezentat interes, în sală fiind prezenți doar jumătate din membrii APCE.

Potrivit lui Mihai Popșoi, din delegația Republicii Moldova au făcut parte 15 persoane, însă banii publici au fost irosiți, din cauză că Igor Dodon nu a obținut niciun rezultat în urma acestei vizite oficiale. Mai mult, deputatul susține că șeful statului a prezentat o imagine falsă a ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

Mihai Popșoi l-a criticat pe Igor Dodon pentru că a vorbit despre neutralitate, însă nu a spus nimic despre prezența armatei rusești în R. Moldova, pentru că a vrut să-și creeze o imagine de președinte împăciuitor, dar tot el a promis scoaterea în afara legii a unioniștilor.

Igor Dodon a fost criticat pentru că ar fi mințit secretarul general al APCE că R. Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor.

„Rezumatul acelei vizite în câteva cuvinte este: minciuni, perfidie și irosire a banilor publici. Igor Dodon a fost acolo cu un întreg alai guvernamental de asistenți, jurnaliști, bodyguarzi, vreo 15 oameni. Banii cheltuiți pentru această călătorie sunt bani irosiți pentru că rezultatele acestei vizite nu sunt doar incerte, sunt inexistente”, a declarat Mihai Popșoi.

Președinția nu a comentat până la acest moment declarațiile făcute de Mihai Popșoi.

                                                                                 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău