Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova

  • 10 Septembrie 17:05
Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a avut astăzi, 10 septembrie, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, Mohammed Abdulghani Khayat.

Potrivit unui comunicat emis de MAE, cei doi oficiali au discutat despre aspectele prioritare de pe agenda bilaterală și au remarcat dinamica pozitivă a cooperării în domenii de interes reciproc.

De asemenea, demnitarii au făcut un schimb de opinii privind situația internațională și evoluțiile politice interne din ambele state.

Totodată, s-a pus accent pe consolidarea dialogului politico-diplomatic și identificării oportunităților de dinamizare a cooperării comercial-economice. În acest sens, oficialii au exprimat interesul ambelor părți în extinderea cadrului juridic bilateral, și a fost menționată necesitatea finalizării negocierilor asupra proiectelor de tratate de pe agenda bilaterală și a procedurilor interne privind intrarea în vigoare a acestora.

În acest context, a fost remarcată importanța continuării cooperării în domeniul multilateral, în special în cadrul structurilor ONU și a altor organizații internaționale.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Regatul Arabiei Saudite au fost stabilite la 17 iulie 1996.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,72 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău