Mihai Popșoi: „În domeniul economic, partenerii din UE își pun semne de întrebare față de buget, cu un deficit destul de mare, sunt îngrijorați de politica externă a R. Moldova

  • 23 Decembrie 2019 10:24
Mihai Popșoi: „În domeniul economic, partenerii din UE își pun semne de întrebare față de buget, cu un deficit destul de mare, sunt îngrijorați de politica externă a R. Moldova

Partenerii europeni ai Rep. Moldova sunt îngrijorați de măsurile întreprinse de actuala guvernare, de pasul lent al reformelor, în special de reforma justiției. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care a prezentat bilanțul Reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE.

El a mai declarat într-o conferință de presă că Uniunea Europeană a apreciat eforturile depuse de Guvernul Sandu pentru a apropia Rep. Moldova de Uniunea Europeană. Potrivit lui Mihai Popșoi, partenerii europeni sunt îngrijorați de politica externă pe care o promovează actuala guvernare și de situația economică din R. Moldova.

În domeniul economic, partenerii din UE își pun semne de întrebare față de buget, cu un deficit destul de mare, sunt îngrijorați de politica externă a Republicii Moldova. Partenerii europeni sunt îngrijorați de situația deplorabilă din sectorul drepturilor omului. Vedem reticența neclară a actualei guvernări de a ratifica Convenția de la Istanbul de combatere a violenței împotriva femeilor și fetelor. În rezoluție e reflectată situația din ce în ce mai proastă din audiovizual” , a mai spus Mihai Popșoi.

Săptămâna trecută, la Strasbourg, a fost adoptată o declarație comună privind situația din Rep. Moldova, care, de fapt, impune Guvernul Chicu să păstreze direcția de cooperare externă a fostului premier Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău