Mihai Ghimpu | Întreaga conducere actuală „au știut” despre expulzarea cetățenilor turci, care este un caz fără precedent

  • 28 Septembrie 2018 08:51
Mihai Ghimpu | Întreaga conducere actuală „au știut” despre expulzarea cetățenilor turci, care este un caz fără precedent

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a comentat, într-un interviu pentru IPN, cazul expulzării cetățenilor turci care erau profesori la liceul „Orizont” din Capitală.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, astfel de situații nu au existat, nu doar în perioada în care a deținut funcții înalte în stat, dar și în general în întreaga perioadă de funcționare a SIS.  „Cazul expulzării cetățenilor turci nu are precedent. La fel, cum am menționat mai sus, primele persoane în stat primesc zilnic informație secretă ce ține de situația criminogenă, securitate etc. Chiar dacă SIS este subordonat Parlamentului, șeful statului primește această informație, ceea ce demonstrează că întreaga conducere actuală „au știut” despre această operațiune de expulzare”, a afirmat președintele PL. 

Amintim că șapte cetățeni turci au fost expulzați din R. Moldova în Turcia, în urma unei operațiuni a SIS, care a anunțat că persoanele respective ar avea legături cu o grupare islamică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău