Mihai Ghimpu: ”În 5 -10 zile vom ajunge la o înțelegere”

  • 26 Noiembrie 2015 13:31
Mihai Ghimpu: ”În 5 -10 zile vom ajunge la o înțelegere”

Liderii partidelor PLDM, PD, PL și PPEM au avut aseară o discuție cu oficiali europeni, reprezentanți ai familiilor politice din care fac parte cele patru formațiuni de la Chișinău.

Discuțiile au avut loc în cadrul unei conferințe video care a avut loc la sediul delegației Uniunii Europene în Moldova.

Pe fundalul nemulțumirilor legate de evoluția proceselor politice de la Chișinău, europenii rămân, totuși, extrem de interesați să ajute Republica Moldova care însă trebuie să își asume realizarea anumitor acțiuni și să demonstreze că vrea să fie ajutată, a declarat liderul PPEM, Iurie Leancă. El a îndemnat politicienii din partidele proeuropene să se așeze la masa de negocieri.

Vreau să fac un apel către toți cei 55 de deputați votați pe platforma pro-europeană, pro-modernizare, să-și demonstreze atașamentul acestor principii, în interesul cetățeanului, nu doar la nivel de declarații, dar și la nivel de acțiuni. Prin inacțiunile noastre am pus sub primejdie finanțarea din afară a Republicii Moldova. Cred că pentru toată lumea este clar că până facem ordine, în Republica Moldova, la nivel de plata impozitelor, la nivel de contribuții la fondul social prin eliminarea acestor salarii în plic, prin urmare până facem ordine, sprijinul din partea europenilor, în baza unor acțiuni din partea noastră este esențial”, a declarat Iurie Leancă.

Referindu-se la ideea unui premier tehnocrat, Iurie Leancă a declarat că acesta nu reprezintă o soluție. Republica Moldova are nevoie de o majoritate parlamentară stabilă care să își asume reforme dureroase și necesare societății, a subliniat deputatul.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a declarat că în 5-10 zile partidele pro-europene ar putea conveni asupra formării noului Guvern.

Amintim că după demiterea guvernului Streleț au avut loc mai multe tentative de negocieri, dar fără rezultat, în condițiile în care PLDM refuză să participe la acestea înaintând mai multe condiții Partidului Democrat. Zilele trecute PDM a propus votarea unui guvern tehnocrat fără a fi creată o alianță parlamentară, dar și această inițiativă pare să nu fie susținută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău