Mihai Chirica: „De peste Prut, de-a lungul podurilor de flori ce leagă speranțe și doruri comune, Iașul și România salută Republica Moldova”

  • 16 Noiembrie 2020 14:19
Mihai Chirica: „De peste Prut, de-a lungul podurilor de flori ce leagă speranțe și doruri comune, Iașul și România salută Republica Moldova”

De peste Prut, de-a lungul podurilor de flori ce leagă speranțe și doruri comune, Iașul și România salută Republica Moldova!, este mesajul lui Mihai Chirica, primarul orașului Iași, care felicită basarabenii că au ieșit să-și exprime votul duminică, redirecționând, astfel, R. Moldova pe traseul european.

„Ceea ce ne doream să se întâmple la alegerile prezidențiale din Republica Moldova s-a întâmplat! Basarabia și-a reluat traseul european, singurul în măsură să asigure acestui stat șansa la prosperitate. După o campanie electorală otrăvită de minciunile lui Igor Dodon, basarabenii s-au mobilizat la urne, într-un număr impresionant de mare, oferindu-i candidatei Maia Sandu o victorie pe cât de frumoasă, pe atât de clară, cu circa 15 procente în fața contracandidatului său”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a subliniat că cetățenii Republicii Moldova își văd prezentul și viitorul în cadrul marii familii europene, sub semnul adevăratelor valori: libertate, democrație, egalitate de șanse, iar faptul că scorul obținut de Maia Sandu a fost influențat de prezența record la urne a diasporei și a basarabenilor cu suflet tânăr demonstrează puterea acestei viziuni.

„Le mulțumesc și eu tuturor cetățenilor moldoveni care și-au exprimat duminică votul, chiar și în aceste condiții dificile generate de pandemia de COVID-19, cerându-le să aibă încredere în ei înșiși și în adevărul care biruie întotdeauna. Minciuna este un contract cu diavolul, iar moldovenii au refuzat să-l încheie, în pofida veșnicelor promisiuni amăgitoare. De peste Prut, de-a lungul podurilor de flori ce leagă speranțe și doruri comune, Iașul și România salută Republica Moldova! Felicitări, Maia Sandu!”, a completat Mihai Chirica.

Iași are acorduri de înfrățire cu Chișinău și Ungheni din Republica Moldova, semnate în 2008, respectiv 2016, care au permis derularea de proiecte comune precum Cupa înfrățirii, numeroase schimburi culturale, festivaluri, duplexuri în cadrul FIE și al Sărbătorilor orașului, schimburi de experiență în domeniul serviciilor publice, școli de vară pentru artiști. În 2020, în contextul pandemiei de Covid-19, Primăria Iași a acordat orașului Chișinău un sprijin financiar de 200.000 lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău