Migranți | Italia își menține poziția înaintea minisummitului de la Bruxelles

  • 22 Iunie 2018 15:39
Migranți | Italia își menține poziția înaintea minisummitului de la Bruxelles

Italia își menține poziția dură față de ONG-urile care vin în ajutorul migranților pe Marea Mediterană, cu 48 de ore înaintea unui minisummit organizat la Bruxelles de Comisia Europeană, care se anunță unul tensionat, notează vineri AFP.

Noul guvern de la Roma, învestit în urmă cu trei săptămâni, a rămas neclintit în dorința sa de a reduce cât mai mult numărul sosirilor de migranți pe coastele sudice ale Italiei.

Cel mai recent intrat în colimatorul autorităților italiene este un ONG german, Lifeline.

''Nava ilegală Lifeline se află acum în apele malteze, având la bord 239 de migranți. Pentru securitatea echipajului și a pasagerilor, i-m cerut Maltei să-și deschidă porturile. Evident, acest vas va trebui apoi să fie pus sub sechestru, iar echipajul său arestat'', a anunțat vineri, pe Twitter, ministrul italian de interne Matteo Salvini.

Joi, ministrul italian al transporturilor Danilo Toninelli și-a exprimat deja dorința de a pune sub sechestru navele Lifeline și Seafuchs, aparținând ONG-ului german.

În martie 2018, justiția italiană a pus sechestru pe nava unui ONG spaniol, Open Arms, după o operațiune de salvare în cursul căreia a refuzat să încredințeze gărzii de coastă libiene migranții salvați.

În 2017, un tribunal italian a dispus punerea sub sechestru a navei ONG-ului german Jugend Rettet.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău