Migranți găsiți decedați într-un camion în Marea Britanie: 24 de familii vietnameze își caută copiii dispăruți

  • 28 Octombrie 2019 09:05
Migranți găsiți decedați într-un camion în Marea Britanie: 24 de familii vietnameze își caută copiii dispăruți

Cel puțin 24 de familii vietnameze sunt în căutarea propriilor copii dați dispăruți, pe fondul incertitudinii legate de identitatea celor 39 de migranți ale căror cadavre au fost descoperite recent într-un camion la est de Londra, transmite luni dpa, citând presa vietnameză.

Cotidianul vietnamez VnExpress a informat că 24 de familii vietnameze își caută copiii, dintre care zece din Ha Tinh și 14 din Nghe An, ambele fiind provincii din centrul Vietnamului.

Provincia vietnameză Nghe An este una dintre cele mai sărace zone din Asia și un punct de interes pentru traficanții de persoane. Nguyen Dinh Gia (57 de ani), care trăiește în această zonă și se teme că fiul său se află printre victimele incidentului din Marea Britanie, a declarat pentru dpa că săptămâna trecută avea mici speranțe că fiul său este în viață.

''Acum nu mai am vreo speranță că trăiește. Sunt sigur că este mort, dar încerc să-mi păstrez speranțe de 1% că încă trăiește'', a mărturisit Nguyen Dinh Gia.

Premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, a dispus sâmbătă o investigație privind traficul cu vietnamezi în străinătate, în contextul informațiilor terifiante conform cărora majoritatea victimelor tragicului incident din Marea Britanie, unde au fost găsite 39 de cadavre într-un camion, ar fi vietnamezi.

Guvernul de la Hanoi a anunțat că ambasada Vietnamului la Londra a înființat o linie telefonică specială pentru cetățenii vietnamezi implicați care caută asistență.

Potrivit organizației umanitare Ecpat, sute de cetățeni vietnamezi sunt traficați în Marea Britanie în fiecare an, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău