Mierea, nucile și cerealele vor fi exportate ca produse ecologice îmbunătățite

  • 08 Septembrie 2017 12:55
Mierea, nucile și cerealele vor fi exportate ca produse ecologice îmbunătățite

Pentru trei produse autohtone: mierea, nucile și cereale vor fi elaborate recomandări și un plan de acțiuni pentru îmbunătățirea capacităților productive naționale și a calității, pentru a fi exportate cu valoare adăugată pe piețele regionale și internaționale.

Aceste produse au fost selectate în cadrul primului Atelier național al Proiectului privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, transmite IPN.

Svetlana Țurcanu, șef al Direcției politici de dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, citată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a declarat că Republica Moldova are nevoie de dezvoltarea „verde” pentru a promova exporturile și a identifica nișe noi pe piețele regionale și internaționale care solicită produse ecologice. Astfel va crește potențialul de export, competitivitatea produselor autohtone și a companiilor locale.

Proiectul privind Evaluarea națională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, finanțat de către Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), în valoare de 100 de mii de dolari, se desfășoară în perioada mai 2017 – până la mijlocul anului 2018.

Robert Hamwey, secretar economic al UNCTAD, a subliniat importanța dezvoltării tuturor sectoarelor ecologice identificate și a reiterat scopul proiectului finanțat de UNCTAD, care constă în acordarea suportului pentru implementarea politicilor „economiei verzi”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău